Data: 24.02.2018
Fara comentarii

Festivalul național ”BOGDANIA”
Ediția a VII-a, 2018
Asociaţia Cultural-umanitară ”BOGDANIA” și revista de cultură ”BOGDANIA” din Focşani organizează:

Festivalul – Concurs naţional de creaţie literară „BOGDANIA”
Regulament

Scopuri:
* stimularea interesului pentru literatura română contemporană şi a respectului pentru valorile moştenite.
* dezvoltarea spiritului competitiv, a dorinţei de afirmare şi pentru ieşirea din anonimat al celor care creează şi care au talent deosebit.
* promovarea în revistele de cultură şi în Antologii literare a câştigătorilor şi creaţiilor valoroase din fiecare secţiune literară.
Participanţi: – Autori care nu au volume tipărite şi care nu au depăşit vârsta de 35 de ani.
Secţiunile concursului: poezie, proză scurtă şi eseu.
Textele trebuie dactilografiate în Word, Times New Roman 12 pct., spaţiere un rând, cu diacritice şi să nu depăşească 10 pagini A4 pentru fiecare gen literar, într-un singur document în format .doc sau .docx la adresa de e-mail: ionelmarin55@gmail.com

Trimiterea textelor (creaţiilor): 01 martie – 15 mai 2018, la adresele:
a) E-mail: ionelmarin55@gmail.com, cu menţiunea ”Pentru concurs”.
b) Poştă: Asociaţia Cultural-umanitară ”BOGDANIA”, FOCŞANI, Str. Contemporanul nr. 28, Cod 620061, judeţul Vrancea, cu menţiunea „Pentru concurs” în câte 2 exemplare.
Textele vor purta un motto, care se va regăsi şi pe un plic închis, cuprinzând date despre autor (nume, prenume, data naşterii, profesia, adresa, telefonul, precum şi o scurtă prezentare a activităţii literare).
Textele trimise după data de 15.05.2018 (data poştei) nu vor fi luate în considerare, de asemenea cele care nu sunt dactilografiate corespunzător (fără diacritice).
Corectarea textelor se va face de către un juriu format din 5 (cinci) scriitori, critici literari și oameni de cultură români. Se va întocmi o fişă de participare pentru fiecare concurent.
În urma evaluării fiecărei creaţii se va stabili în mod corect şi obiectiv, pe bază de note, concurenţii câştigători pe secţiuni.
Câştigătorii vor fi anunţaţi în data de 15 iunie 2018, prin e-mail şi telefonic fără precizarea premiului obținut, asigurându-se astfel prezența la festivitate de premiere, ulterior pe:
www.revistabogdania.ro
Se vor acorda câte trei Premii pentru fiecare secţiune şi în funcție de calitatea textelor și diplome speciale.
Persoanei care va întruni cel mai mare punctaj, indiferent de secţiunea la care a participat i se va acorda Marele premiu (“TROFEUL „BOGDANIA”).
Festivitatea de premiere şi spectacolul de gală se va desfășura la începutul lunii iulie 2018, în locaţia ce va fi făcută public şi cunoscută dvs. cu cel puţin 15 zile înainte.
Vă așteptăm cu drag să vă înscrieți în competiția literară.

Relaţii suplimentare:
e-mail: ionelmarin55@gmail.com;
Mobil: 0752862369; 0728217492
Ing. Ionel MARIN